Kalastuksesta


ASIAA KALASTUKSEN TIIMOILTA !

Porraslammen vesialueen omistaa Kuortaneen kalastuskunta –niminen osakaskunta, joka on vuokrannut Porraslammen ja muut vesialueet edelleen Kuortaneen kalastusseura ry:lle.

Jos olet 18‒64-vuotias kalastaja, sinun tulee maksaa kalastonhoitomaksu. Maksua ei  kuitenkaan tarvitse suorittaa, jos kalastat pelkästään pilkillä, ongella tai silakkalitkalla. Kalastonhoitomaksulla voit kalastaa yhdellä virvelivavalla suuressa osassa maata.  Katso lisää tästä linkistä.

Mikäli kalastat kiinteillä pyydyksillä kuten katiska, merta, verkko, isku- tai madekoukut, rysä ym. tai käytät useampaa kuin yhtä vapaa uistelussa, tarvitset Kuortaneen kalastusseura ry:n kalastusluvan. Lupa tulee olla vaikka olisit alle 18 tai yli 64 –vuotias. Kuortaneen kalastusseuran lupa oikeuttaa kolmeen pyydysmerkkiin. Yhtä pyydysmerkkiä kohti saa olla yksi 30 m pitkä verkko, 1 katiska tai 1 rysä tai 5 koukkua. Luvan ovat oikeutettuja ostamaan ainoastaan Kuortaneella vakituisesti asuvat tai kiinteää omaisuutta omistavat. Kalastusluvalla saa lisäksi harjoittaa uistelua vaparajoituksetta ja tuulastaa lain sallimana aikana. Pyydykset tulee merkitä kalastusasetuksen määräämin merkkisaloin ja lipuin. Merkkisaloissa ja kohoissa tulee olla kalastusseuran pyydysmerkit sekä pyydysten omistajan nimi ja puhelinnumero. Pyydysmerkkejä ei saa lainata toisille henkilöille tai ruokakunnille!

Kuortaneen kalastusseuran lupa pyydysmerkkeineen maksaa 20 € ja se on voimassa ostopäivästä vuoden loppuun. Lupia myyvät Kirkonkylällä Ala-Honkola Oy 06-5254264, Tapani Rinta-aho Länsirannalla 0400 120 830 ja Juhani Lepistö Salmella 040 533 9215 tai suoraan tilille: Kuortaneen kalastus-seura ry, FI15 4108 0010 5837 82.

18-64 -vuotiaita koskeva Valtion kalastonhoitomaksu on 45 €/vuosi, 15 € /viikko ja 6 €/päivä. Luvan voi ostaa www.eraluvat.fi – verkkokaupasta tai  R-kioskista, jossa hintaan lisätään 3 € toimitusmaksu.