Pilkkikisassa nousi kalaa


Porraslammen järviseuran järjestämä järjestykseltään historian viidestoista keväinen pilkkikisa 16.03.2019 toi lammelle Hirvelän kesäasunnon rantaan runsaat 40 pilkin ystävää.  Viime vuonna samaan aikaan saatiin aamusta pakata pilkkivarusteet -25 asteen pakkassäässä.  Nyt sää oli heti aamusta plussan puolella ja pilvet toivat päivän mittaan mukanaan myös kuurottaista vesisadetta.  Startti jäälle tapahtui kello 11.00 seuran pj. Mari Heroja-Anttilan toimesta. Pilkkipäivään voitiin oli sangen tyytyväisiä jo senkin vuoksi kun kalaa nousi lammesta kiitettävästi.

Miesten sarjassa voittajaksi ylsi Jyrki Kaaranka  3158g kalamäärällä  ja hän sai samalla neljännen kiinnityksen kiertopalkintoon, josta kisataan 5 vuotta.  Muista tuloksista mainittakoon Jukka Kotola 2100g, Ari-Matti Leinonen  2005g,  Erkki Pesonen 1224g, Jussi Alaviitala  809g, Timo Kiviniemi 621g, Janne Ala-Salmi  595g, Anssi Kokkila  575g, Ville-P Luomanen 498g, Antti Honkola 436g ja Asko Ala-Kokkila 340g.

Naisten sarjan voitti Aino Alaviitala 710g kalamäärällä.  Lisäksi hyviin tuloksiin ylsi Riitta Lahti 559g, Erja Arvonen 467g, Sinikka Lassila 302g, Tiina Lassila 179g ja Mari Rajala 85g.

Nuorten alle 15 vuotiaiden pilkkivoiton nappasi Piitu Kiviniemi 641g kalamäärällä.  Muille sijoille ylsivät Niila Kiviniemi 415g, Veera Anttila 219g, Essi Peräkangas 79g, Alisa Viitanen 77g ja Eino Ala-Salmi 23g.

Kaikille oli varattuna nuotiomakkaraa sekä kahvia ja mehua.  Pilkkipalkintojen lisäksi oli myös runsaasti muuta arvontaa jossa mm. perinteisen kotimaisena työnä valmistetun Esla merkkisen potkukelkan voitti Antti Honkola. 

Porraslammen järviseura esittää kiitokset kaikille tämänvuotiseen pilkkitapahtumaan palkintoja lahjoittaneille..

Porraslammen toimijat ovat hyörineet lammen hoitoon ja kunnostukseen liittyvissä talkoissa yli 20 vuotta.  Järviseuran  toiminta on vakiintunut ja töihin kuuluvat mm. vuosittaiset vesikasvien niitot ja hoitonuottaukset unohtamatta myöskään virkistystoimintaa, kuten tämä pilkkitapahtumakin. Vuosittain on tehty laskeutusaltaitten tarkistukset ja  tyhjäykset sekä muita yksittäisiä lammen tilaa parantavia kunnostustoimenpiteitä maisemalliset näkökohdat huomioon ottaen.